18-09-09

Waar is onze privacy ?

 

Het Laatste Nieuws schrijft:

918 politiemensen snuffelen in gegevens Yasmine

media_xl_1659522

Kort na de bekendmaking van de zelfdoding van Yasmine (echte naam: Hilde Rens) hebben 918 politiemensen in politiedatabanken en in het rijksregister in haar persoonlijke gegevens gesnuffeld.

De voornamelijk vrouwelijke agenten werden daarvoor onlangs op de vingers getikt door de Operationele Informatiehuishouding van het Commissariaat-generaal van de politie, schrijven de kranten van Concentra vandaag.

Politiemensen mogen enkel het rijksregister raadplegen als een onderzoek dat toelaat. Het gesnuffel in de gegevens van Hilde Rens kan leiden tot tuchtstraffen. (belga/mvdb)

Persoonlijke bedenking:

Dit is onvoorstelbaar en schandelijk.

Is het Rijksregister dan zo gemakkelijk toegankelijk ??!!

Blijkbaar is het Rijksregister zo lek als een zeef en moeten wij ons geen illusies maken over onze "privacy".

Ik hoop dat alle betrokken agenten de zwaarste sanctie krijgen, want dit kan echt niet door de beugel.

Politieagenten zouden het voorbeeld moeten geven....

Je moet natuurlijk ook de kat niet bij de melk zetten.... Blijkbaar kunnen agenten zomaar, zonder login en/of paswoord het Rijksregister raadplegen. Hen achteraf sanctioneren moet, maar allereerst moet de toegang tot het Rijksregister beperkt worden tot diegenen die er in het kader van een onderzoek absoluut toegang toe moeten hebben.

 

 

19:11 Gepost door ivan in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: yasmine, privacy, rijksregister |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.